- Home - Antikt - Möbler - Byggnadsvård - Kuriosa - Böcker - Mässor - Övrig verksamhet - Kontakt/Öppet - Länkar
GÄRDSJÖ ANTIK
ÖVRIG VERKSAMHET
FÖREDRAG - BILDPROGRAM
Gammal röd dalahäst Foto: Inge Nilsson  
GAMLA TING - LITE ANTIKKUNSKAP
En lite annorlunda föreläsning. Istället för bilder har jag med mig en låda med gamla saker – ett litet axplock ur min digra museisamling. Jag visar både vanliga och sällsynta föremål och berättar lite om deras ålder, tillverkning, användning och intressanta historia. Ett improviserat föredrag som inte vänder sig till antikexperten utan den stora allmänheten. Ej lämplig för en stor publik.
  Medeltida dörrlås Foto Inge Nilsson
Förutom dessa två föredrag har jag ytterligare fem föredrag/bildprogram/bildspel om natur och kultur.
Ödegård i Dalbyn, Rättvik Foto: Inge Nilsson   Mitt bildprogram/föredrag SVENSK BYGGNADSKULTUR med diabilder visar byggnadernas historik och utveckling, olika typer av byggnader och hur dessa varierar i olika delar av landet. Många bilder på gamla fina hus bla i Dalarna. Vidare ges råd i byggnadsvård samt bildexempel på både rätt och fel renoverade hus. Det hela avslutas med ett bildspel med vackra hus och kulturmiljöer.   Herrestads kyrka i Östergötland Foto: Inge Nilsson
Ödegård från 1800-talet i Dalbyn, Rättvik, Dalarna
Herrestads kyrka från 1100-talet i Östergötland
RÅDGIVNING - Har du köpt ett gammalt hus så hjälper jag gärna till med råd hur du ska ta hand om det på bästa sätt. Det första rådet får du här:
Gör så lite som möjligt!
ÖVRIGT
UTSTÄLLNING OM LUFFARE OCH TRÅDARBETEN
Luffaren Öland trådarbetar Foto: Birger Magnusson   Tillsammans med Smålands Museum producerade jag 1995 en utställning – TRÅDTJACK - om luffare och trådarbeten som sedan visades hela sommaren på Kronobergs Lantbruksmuseum i Alvesta. Den har sedan visats på Antikmässan i Borlänge och Köpings Museum. Utställningen består av ett hundratal trådarbeten och andra prylar samt fotografier och informationstexter. Utställningen finns kvar och kan lånas ut till museer och andra intresserade.   Trådarbetarverkstad Foto: Inge Nilsson
Säljer även Birger Magnussons båda böcker Trådarbetande luffare och Luffare, Original och Luffarkåkar.

UTHYRNING AV REKVISITA TILL FILM OCH TEATER
FOTOUPPDRAG
Flera gånger har jag hyrt ut eller sålt föremål som rekvisita till teater och filminspelningar bla filmen Glasblåsarns barn med Stellan Skarsgård, musicalen Kristina från Duvemåla i Malmö och Pär Lagerkvists drama Midsommardröm i fattighuset på Växjö teater.   Kista 1842 från Vilhelm Mobergs Foto: Inge Nilsson     Upplandsskåp mästaren med flamtulpaner Foto: Inge Nilsson   Sedan 1970 har jag jobbat som fotograf och journalist och jag har tagit samtliga bilder – om inget annat anges – på denna website. I första hand har det varit pressfoto och bilder för bildspel. Jag gör reportage även inom antikämnet och har medarbetat med sådant i bla Antik & Auktion, Antikvärlden, Gård och Torp och Nostalgia. Tar gärna fotouppdrag för att dokumentera antikt eller för reklamända-mål. Tar även gärna emot reportagetips.
Se även min fotosite.

KURSER
Ibland har jag hållit kurser i antikkunskap för nybörjare genom ett studieförbund och då berättat om antikviteter med hjälp av föremål och diabilder. Kan tänka mig att göra det fler gånger.
Blå kurbits Foto: Inge Nilsson  
VÄRDERING
Ibland behöver man värdering av antikviteter tex i samband med arvsskiften eller inför en auktion. Enbart partier.
Ej per telefon.
Auktion i Gräv Foto Inge Nilsson

TV-team från TV8 hos Gärdsjö Antik  
TV-INSPELNING FÖR TV8

I juni 2012 var ett TV-team från Titan TV för Antikjakten i TV8 med antikexperterna Peder Lamm och Tom Österman här och gjorde en inspelning om mitt antiksamlande bl a visades en rad med gamla kistor.

På bilden TV-teamet från Titan TV. Fr. v Peder Lamm, antikexpert, Michael Vyöni, ljud, Johan Elofsson, foto, Mia Thermaenius, producent, Hanna Baum, producent, och Tom Österman, antikexpert.

Programmet sändes den 4.10 2012..


Webmaster - foto - kontakt: Inge Nilsson - 0248-14495 - 0708-623820 - inge(at)gardsjoantik.se